Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry
 Finlands Häradsutmätningsmän rf
     
  Etusivu | Puheenjohtaja | Hallitus | Luottamusmiehet | Koulutus | Jäsenlehti | Arkisto | Ulosottolaskin | Vanhat karhut ry  
     
 
   Puheenjohtajan palsta

 
     
 
     Harri Lepolahti

Helsingin kihlakunnan ulosottovirasto
kihlakunnanulosottomies
SUY ry:n hallituksen puheenjohtaja
puh. 029 562 2845
gsm. 050 366 7904

etunimi.sukunimi@oikeus.fi
 
     
 


  Suy jäsentiedote

08.05.2018  
  URA-HANKE SIIRTYMÄSSÄ

Rakenneuudistuksen johtoryhmä kokoontui tänään. Kokouksessa kuultiin, että rakenneuudistuksen toimeenpanoa harkitaan siirrettäväksi vuodella. Oikeusministeri ei ole antanut hallituksen esitystä ja syynä on todennäköisesti se, että asiasta käydään vielä neuvotteluja hallituspuolueiden välillä.

Valtakunnanvoudinvirasto katsoo, että eduskuntakäsittely vaatii oman aikansa. Lisäksi lain vahvistamisen ja toimeenpanon väliin tarvitaan noin puolen vuoden aika. Tarkoituksenmukaista on, että toimenpano on vuodenvaihteessa 2020, mutta asiasta päättä aikanaan oikeusministeriö antaessaan hallituksen esityksen. Oikeusministeriö on ilmoittanut, että he tiedottavat asiasta vasta kun hallituksen esitys on annettu.

Valtakunnanvoudinvirasto haluaa odottaa hallituksen esitystä, ennen kuin ottaa kantaa määräaikaisten virkasuhteiden jatkoihin.

Suy vaati aktiivisempaa tiedottamista ja selvyyttä henkilöstön asemaan.

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys

Lisätietoja: Harri Lepolahti p. 029 56 22845


 
*   *   *   *   *   *        

  Suy jäsentiedote

23.04.2018  
  VVV HARKITSEE RAKENNEUUDISTUKSEN AIKATAULUA UUDELLEEN

URA-hankkeen johtoryhmä kokoontui viime keskiviikkona. Valtakunnanvouti kertoi ratkaisujen olevan nyt oikeusministeriön käsissä. Hallituksen esityksen antaminen on lykkääntynyt, eikä ole tiedossa, antaako ministeri esityksen ja milloin.
Valtakunnanvouti kertoi, että käsittelyn siirtyminen merkitsee sitä, että he joutuvat miettimään toimeenpanoaikataulua uudelleen.

Toimipaikkaesityksen osalta parhaillaan kuullaan kuntia ja ministeriön linjauksen jälkeen esitys menee vielä alueellistamisen koordinaatin käsittelyyn.

Virkaehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään maanantaina. Neuvotteluja leimasi työnantajapuolen epävarmuus URA-hankkeen etenemisestä. Molemmat neuvotteluosapuolet katsoivat tarkoituksenmukaiseksi odottaa, annetaanko hallituksen esitystä URA-hankkeesta vai ei.

Virastoerä (0,6 %) osalta päädyttiin käyttämään neuvotteluille varattu 2 kuukauden lisäaika ja katsomaan, tapahtuuko URA-hankkeen osalta ratkaisua.

Poliittisen vaikuttamisen puollella kävimme viime viikolla tapaamassa valtiovarainministeri Petteri Orpon valtiosihteeriä Anna-Kaisa Ikosta ja huomenna tapaamme lakivaliokunnan puheenjohtajan Kari Tolvasen.

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys

Lisätietoja: Harri Lepolahti p. 029 56 22845


 
*   *   *   *   *   *        

  Suy jäsentiedote

12.04.2018  
  RATKAISUN HETKET KÄSILLÄ URA-HANKKEEN OSALTA

Ulosoton rakenneuudistukseen liittyvän hallituksen esityksen antaminen on siirtynyt viimeisimmän tiedon mukaan viikolle 16. Eduskunnan sivuilla on tieto, että kevätistuntokaudella käsiteltävät hallituksen esitykset pitäisi antaa viimeistään tänään 12.4 (vko 15), mutta Ura-hanketta koskeva esitys ei ole valtioneuvoston listalla. Nähtäväksi jää, onko Ura-esitys valtioneuvoston istunnossa ensi viikolla ja merkitseekö myöhästyminen eduskuntakäsittelyn siirtymistä syysistuntokaudelle vai jopa esityksen palauttamista uudelleen valmisteluun.

Yhdistys on käynyt aktiivisesti tapaamassa ministereitä, kansanedustajia ja erityisavustajia. Viime viikolla tapasimme oikeusministerin erityisavustajan ja liikenneministerin. Tällä viikolla vuorossa oli ministeri Terhon erityisavustaja. Tapaamispyyntö on vetämässä myös itse oikeusministerille. Kaikki hallituspuolueet on informoitu hankkeen riskeistä ja vaihtoehtoisesta toteuttamisesta. Keskusteluissa päättäjien kanssa on käynyt ilmi, että painetta URA-esityksen muuttamiselle on ja ministeri on luvannut, että asiasta keskustellaan vielä hallituksen piirissä.

VES-NEUVOTTELUISSA EI EDISTYSTÄ

VES-neuvotteluja on käyty laajantäytäntöönpanon osalta. Työnantajan päätavoite tuntuu olevan sporttelijärjestelmästä luopuminen. Neuvotteluissa on ollut esillä palkkatasoon ja rakenteeseen liittyviä asioita. Viime vuoden palkka-aineisto on otettu mukaan tarkastelun pohjaksi. Työnantaja pyrkimys alentaa kihlakunnanulosottomiesten palkkoja on vaikeuttanut neuvotteluja palkkausjärjestelmän kehittämisestä. Seuraava kokous on 24.4.2018

Perustäytäntöönpanon osalta VES-neuvottelut ovat olleet toistaiseksi keskeytyneenä.

Lisätietoja : Harri Lepolahti p. 029 56 22845

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys


 
*   *   *   *   *   *        

  Suy jäsentiedote 1 / 2018

28.02.2018  
  Suomen kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys Ry kutsuu jäsenensä kevätkokoukseen.

Paikka ja aika: la 10.03.2018 klo 15 - 16 JHL:n toimipiste, Sörnäisten rantatie 23, 00500 Helsinki.

Asialistalla mm. sääntömääräiset asiat.

Kevätkokous järjestetään JHL:n ajankohtaispäivien yhteydessä, jonka ohjelmaan kuuluu Tallinnan risteily. Ajankohtaispäiville osallistumisesta on lähetetty aikaisemmin informaatiota.

Sydämellisesti tervetuloa !

SUY Ry:n hallitus


 
*   *   *   *   *   *