Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry   /  Vanhat Karhut ry
 Finlands Häradsutmätningsmän rf
     
  Yhdistys etusivu | Vanhat Karhut | Galleria | Arkisto |  
     
 
  TAPAHTUMIA JA TAPAAMISIA 2011

 
  Alkuvuoden tapahtumat pitää oikein tarkistaa liiton jäsenetukalenterista, kun ihmisen samoinkuin äänestäjän muisti on tunnetusti niin lyhyt. Talvikuukausina pakkasta oli merkitty - 20 – 25 astetta usealle viikolle. Kun kevät kirkastui maaliskuussa, oli eka yhteinen etelänmatka tyttären tyttöjen kanssa. Se onnistui Gran Canarialle Egyptin matkan peruunnuttua levottomuuksien vuoksi. Karhusetissa 1/2011 kerroin toteutuneesta Jordanian matkasta, joten enempää matkustelua arabimaihin ei tarvitse nyt suunnitella. Onneksi aikoinaan Marokko, Egypti, Tunisia ja myös Turkki tulivat jo tutuiksi.

Maaliskuussa oli myös SUY:n kevätkokous Tampereella, jolloin eläkeläisilläkin oli tilaisuus tavata ay-aktiiveja. Huhtikuussa pohjoisen keväthankien jälkeen oli yhdistyksellä liiton Suojalan majan varaus viikolla 17, jota myös eläkeläiset käyttivät.

Portugalin kiertomatkalla toukokuussa jagarandat kukkivat ja tuoksuivat, viiniköynösvainiot portviinin maakunnassa ja rakennusten siniset kaakelit lumosivat. Tuki Portugalin valtiolle oli silloinen puheenaihe ja meillä oli taskut täynnä euroja ja nuorimman lapsenlapsen, 5 v., lentosuukkoja, joita voitiin sitten tarvittaessa sieltä ottaa. Upeat kuvat ovat edelleen nähtävissä facebookissa, mutta vieläkään ryhmä Vanhat Karhut ry ei ole siellä saanut uusia rohkeita jäseniä. Yksityisyysasetukset ovat helpot ja ohjeita löytyy.

Toukokuussa saimme surullisia uutisia; 12.5.2011 im memorium, yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja sekä lopulta Vanhojen Karhujen ryn jäsen Ensio Nakari, 88 vuoden kunnioitettavassa iässä. Hänen kautenaan yhdistyksen edunvalvonta sai vahvan perustan, ensimmäinen virkaehtosopimus syntyi ja yhdistys oli se joka, aloitti keskitetysti molempien ministeriöiden ammattikunnalle koulutuksen. Enska jaksoi olla kiinnostunut ulosoton tapahtumista viimeiseen asti ja vielä vuosi sitten hän kuunteli SUY:n opintopäivien luennot. Puheenjohtajakautenaan hän aina kannusti kokousten päätösanoissa hienovaraisesti rauhalliseen tapaansa jokaista liikuntaan, jotta jaksaisimme vaativassa työssämme. Hän oli itse esimerkkinä ja tanssiminen oli hänelle tärkeä harrastus myös kesäisin tanssilavoilla.

Vuoden kesäkuukausina toteutui säiden puolesta monen unelmakesä, joka pakeni sitä vauhtia niinkuin unelmilla on tapana tehdä, liian nopeasti, mutta uusia unelmia ja kesiä tulee.
Juhannus- ja mansikka-aika ja valoisat yöt vaihtuivat elokuun tummiin iltoihin ja silloin saimme mukavan kutsun Turun saaristoon. Elokuun 10. päivä oli alkuillasta kirkas ja sade yllätti vasta yöllä huvilalla Nauvon saaristokunnassa. Siellä vietettiin vanhalla yhdistyksen aktiiviporukalla Hakalan Riston (kuva) synttäreitä. Juttu kulki tietysti entisajan värikkäisiin yhdistyksen kokouksiin aikaan, jolloin olimme kahden ministeriön väkeä.

Osaksi sama porukka, vahvistettuna joillakin helsinkiläisillä ja tamperelaisilla , kokoontui jälleen elokuun 23. – 25. päivä, kun noin parikymmentä osallistujaa oli mukana Helsinki-Tukholma matkalla. ”Harmailla panttereilla” on tapana ansaitusti risteillä edullisesti lähivesillä keskellä toisten työviikkoa. Tukholmapäivän aikana matkustimme pika-aluksella Vaxholmin-saarelle, jossa oli tilaisuus tutustua viehättävään vanhaan puutalomiljööseen ja lounastaa. Paluumatkalla hitaalla vanhalla höyrylaivalla voitiin ajan kanssa ihastella Tukholman upeaa saaristoa. Yhdistys tarjosi tämän saaristomatkan. Paluumatkalla Helsinkiin m/s Mariellalla oli taas mahdollisuus omaehtoiseen ruokailuun, risteilyohjelmaan ja ostosten tekoon.

Puheenjohtajamme Mauno Laaninen oli hoitanut hienosti matkajärjestelyt, vaikka varauksessa yhdistyksen nimi oli vaihtua Vanhoihin Kettuihin. Ei huono nimi sekään, kun muistaa työn aikoinaan vaatineen jopa oveluutta. Valtakunnavoudin kaipaamia muisteluita ei ollut kukaan mukana olleista ehtinyt kirjoittaa, sillä kesäaikana oli ajan puute kuten edellä todistelin.

Syksyisin täyttyy kansalaisopistojen kurssit innokkaista harrastajista. Eläkkeellä moni toteuttaa haaveitaan ja joukostamme löytyy ihan uusia lahjakkuuksia. Jyväskylän Huoneteatterissa on saanut ensi-iltansa näytelmä, jossa yhdessä pääosassa on kevällä eläkkeelle jäänyt Matti Sipilä. Onnistumisia Matille! Vastaavia tarinoita on varmasti pitkin valtakuntaa, joten kertokaa ja kirjoittakaa niistä Karhusettiin. Kiitos SUY ry:lle ja erityisesti Ruusulan Pekalle lehden toimittamisesta ja postittamisesta meille. Se on ollut jäsenille tärkeä juttu. Vanhat Karhut saivat lisäksi jäsenkirjeen keväällä.

Tästä tuli oikeastaan toimintakertomus 2011 kokoukselle, joten kaikki nyt suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa ja mielenkiintoista matkaa, kuten lähisuurkaupunki Pietariin tai vaikkapa Tallinaan ja siellä ympäristöön tutustuminen järjestetyllä ohjelmalla.

Sienisyksy jatkuu marraskuulle ja sitten jo nähdään kokouksessa!

Terttu Sandelin

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

– Hälyttäkää viranomaiset, huutaa Elmo
– Joo hälytetään vilanomaitet, vahvistaa Eeki
– Mitä ne vilanomaitet on? kysyy Eeki sitten
– Ei aavistustakaan, myöntää Elmo


 
Palaa arkistoon
  *   *   *   *   *   * Palaa arkistoon