Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry
 Finlands Häradsutmätningsmän rf
     
  Etusivu | Puheenjohtaja | Hallitus | Luottamusmiehet | Koulutus | Kertomukset | Jäsenlehti | Arkisto | Ulosottolaskin | Vanhat karhut ry  
     
 
  Jäsentiedotteet 2007


Palaa arkistoon  
  Jäsenkokous hyväksyi UPJ-sopimuksen

Jäsentiedote   19.11.2007  
  SUY:n jäsenet kokontuivat viikonloppuna Jyväskylän Laajavuoreen sääntömääräiseen syyskokoukseen. Jäsenkokouksen tärkeimpänä asiana oli päätöksen tekeminen ammattikunnan uudesta palkkaus- järjestelmästä.

Neuvottelutulos palkkausjärjestelmästä saavutettiin 12.11. Yhdistyksen hallitus käsitteli ratkaisun 16.11 ja esitti jäsenkokoukselle sopimuksen hyväksymistä. Yhdistyksen jäsenkokous käsitteli asian syyskokouksessaan 18.11 ja hyväksyi neuvottelutuloksen uudesta palkkausjärjestelmästä. Samalla neuvottelijoille annettiin valtuudet sopimuksen allekirjoittamiseen. Sopimuksen on määrä astua voimaan 1.1.2008.

Syyskokouksessa tehtiin myös sääntömuutos yhdistyksen nimen osalta. Yhdistyksen uusi nimi on jatkossa,

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry
Finlands Häradsutmätningsmän rf

Sääntömääräisinä asioina käsiteltiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio.
Puheenjohtajaksi valittiin Harri Lepolahti.

Kokouksen päätöslausumassa otettiin kantaa vuoden alusta aloittavien uusien ulosottovirastojen yhteistoiminnan ja työsuojelun järjestämiseen. Yhteistoimintakäytännöt ja työsuojelu tulee olla järjetetty kuntoon kun uudet virastot aloittavat toimintansa.

Harri Lepolahti
puheenjohtaja

 
*   *   *   *   *   *        


  Vielä on kesää jäljellä

Jäsentiedote 7 / 2007    29.08.2007  
  Kesälomat alkavat olla jo pääosin pidetty ja arkinen aherrus virastoissa jatkuu. Töihin paluu lomalta ei ole välttämättä aina helppoa. Töihin palatessa vaatii oman aikansa ennen kuin työvire on taas normaalitasolla. Pehmeä lasku työelämään on loman jälkeen hyväksyttävää. Vaikka edessä on pitkä työvuosi, on kuitenkin hyvä muistaa, että elämä ei ole töiden alettua pelkkää työtä. Toivonkin, että olette nauttineet onnistuneesta lomasta ja saaneet levätä ja kerätä voimia syksyn ja talven uurastusta varten.

Julkisen sektorin liittotason sopimusneuvottelut pyörähtivät käyntiin elokuun puolessa välissä. Tavoiteaikataulu ratkaisun saamiselle on valtion osalta syyskuun loppuun. Pääsopijajärjestöt JHL, Pardia ja JUKO ovat jättäneet työnantajalle yhteiset tavoitteet 24.8. Palkankorotusten osalta tavoitteena on kaksivuotinen sopimus, joka on kustannusvaikutukseltaan 10,5 prosenttia. Palkankorotusten ja palkkaohjelman avulla on tarkoitus lisätä valtion palkkojen kilpailukykyä. Neuvotteluratkaisun hyväksymisestä päättää aikanaan liiton edustajisto.

Avustavien ulosottomiesten UPJ- neuvottelujen oli tarkoitus jatkua kesälomien jälkeen 10.8. Työnantaja peruutti kuitenkin tuolloin tapaamisen ja uusi aika on tämän viikon perjantaina 31.8. Tuolloin nähdään, onko mahdollisuuksia ratkaisulle syksyn aikana. Neuvottelijamme tekevät parhaansa, että eteenpäin päästään.

Oikeusministeriö on tehnyt 22.8 päätöksen, että saamatta jääneet palkkiokorotukset (yleiskorotus 1,4 % 1.6.2006) maksetaan takautuvasti lähimmän kuukauden aikana. Uudet palkkiotaulukot ovat siten käytössä ja tulevat varmasti lähipäivinä jakoon virastoissa.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu 3.9 ja asialistalla ovat palkkaneuvottelujen ohella syksyn aluekokousten, vuosikokouksen ja Karhuset-lehden suunnittelu.

Oikein hyvää syksyn alkua kaikille.

Harri Lepolahti
puheenjohtaja

 
Palaa arkistoon