Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry
 Finlands Häradsutmätningsmän rf
     
  Etusivu | Puheenjohtaja | Hallitus | Luottamusmiehet | Koulutus | Kertomukset | Jäsenlehti | Arkisto | Ulosottolaskin | Vanhat karhut ry  
     
 
  Jäsentiedotteet 2010


Palaa arkistoon  
  Lyhyt tiedote jäsenistölle

16.12.2010  
  Lomapaikkoja

Levimaja 2 on yhdistyksen käytössä ajalla 01.01.-08.01.2011
Suojala on yhdistyksen käytössä ajalla 23.04-30.04.2011

Lisätietojat: Harri Lepolahti p. 050-3667904


 
*   *   *   *   *   *        


  Jäsentiedote

11.08.2010  
  Se siitä

Monen lomat ovat tältä kesältä elettyä elämää. Ainakaan säiden suhteen ei pitäisi olla valittamista sillä lämmintä ja aurinkoa on riittänyt koko kesän ajalle. Vaikka kesä jatkuukin vielä, on taas aika totutella töihin ja samalla ansaita uusia lomia.

Palkkausjärjestelmää kehittämään

Valtion neuvotteluratkaisussa keväällä sovittiin syksyllä 1.9.2010 maksettavasta 0,43 % virastoerästä. Sopimuksen mukaan erä on suunnattava ensisijaisesti ja pääosin palkkausjärjestelmän kehittämiseen, eikä sitä saa toteuttaa yleiskorotuksena. Neuvottelut erän käytöstä kihlakunnanulosottomiesten osalta alkavat 27.8.2010.

Toimipaikkaverkosto tarkastelun alla

Valtakunnanvoudinvirasto on asettanut työryhmän tarkastelemaan ulosoton toimipaikkaverkostoa. Tällä hetkellä maassa on kaiken kaikkiaan 179 toimipaikkaa. Työryhmän tehtävänä on laatia ehdotus uudeksi ulosoton toimipaikkaverkostoksi. Työryhmä on pyytänyt ulosottovirastoilta ja henkilöstöjärjestöiltä lausuntoa arviointikriteereistä. Yhdistys on antanut liiton kanssa yhteisen lausunnon työryhmälle. Yhdistys seuraa hankkeen etenemistä.

Valtakunnavoudinviraston asettaman työryhmän esityksestä toimipaikan tarpeellisuutta arvioidaan seuraavilla kriteereillä:

- palveluiden tarve
- toimipaikkaverkoston kattavuus ja palveluiden saatavuus
- suunnitelman kustannusvaikutus
- muu toiminnallinen tarkoituksenmukaisuus
- alueelliset erityisolot
- henkilökunnan asema
- toimitila-asiat

Järjestöt selvittävät yhdistymismahdollisuutta

Kihlakunnanulosottomiehiä edustavat ammattiyhdistykset Suomen Kihlakunnanulosottomiesten yhdistys ry ja Kihlakunnanulosottomiehet ry ovat tunnustelleet mahdollisuutta yhdistymiseen, jolloin koko ammattikunta voisi olla edustettuna yhdessä järjestössä. Selvitys työ on sujunut suotuisissa merkeissä ja tarkoitus on käydä asiasta keskustelua syksyn aluekokouksissa. Asiasta tiedotetaan sitä mukaan kuin neuvotteluissa edetään.

Hyvää loppukesän aikaa kaikille

Harri Lepolahti
puheenjohtaja


 
*   *   *   *   *   *        


  Valtiolle neuvottelutulos uudeksi virkaehtosopimukseksi

09.03.2010  
  Valtion pääsopijajärjestöt ja valtion työmarkkinalaitos ovat myöhään eilen illalla saavuttaneet neuvottelu- ratkaisun uudeksi valtion virkaehtosopimukseksi.

Sopimuskausi on 1.3.2010 – 29.2.2012 ja se on irtisanottavissa 28.2.2011 ellei ensi vuoden palkan- tarkistuksista päästä yhteisymmärrykseen.

Palkankorotuksista on sovittu tässä vaiheessa vain vuoden 2010 osalta. Yleiskorotus toteutetaan 1.3.2010 ja se on suuruudeltaan 0,55 prosenttia. Syyskuun 1. päivänä 2010 toteutetaan virastoerä, suuruudeltaan 0,43 prosenttia. Sen kohdentamisesta neuvotellaan virastotason sopimusosapuolten kesken 15.10.2010 mennessä.

Työelämän laatukysymysten osalta sopimukseen sisältyy uutena elementtinä kuuden päivän palkallinen isyysvapaa. Tilapäisen hoitovapaan palkallinen aika pitenee kolmesta päivästä neljään päivään. Lisäksi sovittiin palkkausta koskevista sopimusmääräyksistä ja menettelytavoista valtionhallinnon muutostilanteissa.

Ratkaisuun sisältyy useiden työryhmien asettaminen. Työryhmä asetetaan valmistelemaan virkamieslain muuttamista koskien henkilöstön asemaa ja työehtojen määräytymistä valtion toimintojen ulkoistamis- ja uudelleenorganisointitilanteissa.

Neuvottelutulos käsitellään vielä liiton hallinnossa ja mikäli se hyväksytään, on sopimus määrä allekirjoittaa 26.3.2010.

Lähde: www.jhl.fi

Harri Lepolahti
puheenjohtaja
Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry


 
Palaa arkistoon